Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht

Shakshuka Voor 2 personen

Ingrediënten

- 1 tl (kokos)olie - 1 ui, gesnipperd - 1 teen knoflook, gesnipperd - 1 tl komijn - 1 tl milde chilipoeder - 1 tl paprikapoeder - 1 aubergine, in plakken - 1 rode paprika, in repen - 1 gele paprika, in repen - 400 g tomatenblokjes in blik - 1 el tomatenpuree - 1 el peterselie - 4 eieren - 150 g spinazie - Griekse yoghurt of tahin (optioneel) Zo maak je het 1. Begin met het smelten van de kokosolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de ui toe en laat een paar minuten fruiten tot de blokjes zacht zijn. Voeg de knoflook toe en roer. 2. Voeg na een paar minuten de kruiden, tomatenpuree, aubergine en paprika toe. Laat zacht worden en roer om de paar minuten. 3. Doe daarna de tomatenblokjes en peterselie in de pan, laat het geheel 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg naar smaak peper en zout toe. 4. Maak met een grote lepel vier kuiltjes in het mengsel en breek daar zo snel mogelijk achter elkaar de eieren in. Doe het deksel op de pan om het gerecht met de eieren goed te laten garen. zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6 minuten pocheren. Controleer regelmatig. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier is juist lekker! De spinazie voeg je als laatste toe en laat je heel kort mee garen.

5. Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie over je Shakshuka en serveer in de pan met een lepel Griekse yoghurt (50ml) of tahin en, als je het lekker vindt, verse koriander.

Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDE: 373 calorieën – 29,8g koolhydraten – 27,9g eiwitten – 12,9g vetten – 13,3g vezels


Recente berichten
Archief