Eindelijk vakantie! Tijd voor bezinning?


Eindelijk vakantie! Tijd om te ontspannen, te ontdekken en samen te zijn met de mensen die belangrijk voor je zijn. Even geen eindeloze stroom aan mail en Whatsapp berichten. Tijd voor een goed boek, een fijn gesprek en om uitkijkend over zee te dromen over je toekomstplannen.

Voor mij is de vakantie altijd een goed moment om eens de balans op te maken. Door andere dingen te doen en weg van thuis te zijn, kan ik vanuit een andere hoek mijn leven kijken. Ik zie de dingen dan weer eens met een frisse blik!

De nieuwe ervaringen die je opdoet en de andere omgeving geven je energie en inspiratie. Door nieuwe dingen te beleven of juist terwijl je op dat strandbedje over de zee tuurt, kun je op ideeën komen die je nooit eerder hebt gehad. Je hebt nu alle tijd om te fantaseren over jouw ideale leven. Je kunt plotseling beseffen dat je parttime wil werken of een ingeving krijgen waardoor je de stap naar een gezonder leven durft te nemen. Geef jezelf de tijd en de ruimte om goede ideeën te krijgen en schrijf ze op.

Een aantal vragen komen altijd bij mij voorbij, zodat ik na de vakantie vol inspiratie en misschien met een super idee weer aan de slag kan:

- Wat ga ik al eerste doen als ik weer terug ben van vakantie? - Hoeveel energie krijg ik van mijn werk? - Wat zou ik willen? - Waar gaat de focus liggen na de vakantie? Gezonder leven, afvallen, minder geld uitgeven of meer tijd met familie en vrienden doorbrengen?

Schrijf alle ideeën op zodra ze in je hoofd springen. Ik neem dus altijd een notitieboekje mee! Praat er eens over tijdens je vakantie met je partner of met een vriend of vriendin. Door te praten over wat je wilt, wordt alles duidelijker voor jezelf. Zodra de vakantie voorbij is begint het dagelijkse leven weer. Hoewel je vast uitgerust bent en vol inspiratie terugkomt, zal het vast niet lang duren voor je weer ‘aan vakantie toe bent’. Om te voorkomen dat er niets van jouw plannen terecht komt is het belangrijk om een concreet doel te koppelen aan je plannen. Wil je parttime werken? Bekijk jouw financiële mogelijkheden en bedenk wanneer je een gesprek hierover wilt voeren met je werkgever.

Wil je afvallen? Bedenk hoeveel je wilt wegen en wanneer je dit bereikt wilt hebben. Geef een exacte datum aan wanneer je jouw doel bereikt wilt hebben. Je kunt ruim de tijd nemen, maar zorg ervoor dat het een ambitieus doel is. Grote kans dat jij na jouw vakantie jouw doel gaat bereiken.

Droom dus tijdens je vakantie, praat, schrijf en geniet!


Recente berichten