Gezonde Kapsalon


Ingrediënten voor 2 personen 300 g kippendijfilet 2 paprika’s 1 ui 2 el shoarmakruiden (zelfgemaakt als je dat wil) ijsbergsla 1 zoete aardappel (ca. 400 g) snuf zout 1 el kokosolie Zo maak je het Begin met de zoete aardappelfrietjes. Verwarm de oven op 220 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappel en snijd hem in frietjes van ongeveer 1 cm dik. De de frietjes in een kom met warm water en zout en laat ze hierin ongeveer 15 minuten weken. Giet de frietjes af en dep ze droog met een schone theedoek en doe ze in een kom. Meng de frietjes met de hand met de gesmolten kokosolie, zodat ze allemaal een laagje vet hebben. Leg de frietjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 15 minuten. Draai ze daarna allemaal om en bak ze nog 15 minuten. Als de frietjes nog niet goudbruin worden, zet dan de grill van de oven even aan en bak ze in nog 2 minuten goudbruin.

Terwijl de frietjes in de oven gaan kan je beginnen met het snijden van je groente en de kip. Snij de ui en de paprika heel fijn. Bak de ui in 3 minuten zacht en glazig en voeg de in reepjes gesneden kippendijen toe. Bak dit geheel totdat de kippendijen gaar zijn. Voeg de paprika en de shoarmakruiden toe en laat dit nog 3 minuten meebakken. De shoarmakruiden maak ik ook altijd zelf. Het lijkt veel, maar het is een kwestie van verschillende kruiden bij elkaar in een potje doen. En als je dan toch al in de keuken staat... Shoarmakruiden 0,5 tl cayennepeper 0,5 tl nootmuskaat 0,5 tl kurkuma 1 tl paprikapoeder 1 tl gemberpoeder 1 tl peterselie 0,5 tl kaneel 1 tl zout 1 tl knoflookpoeder 0,5 tl zwarte peper 1 tl ketoembar

Alle kruiden bij elkaar in een potje doen, even schudden maar en klaar!

Het enige wat je nu nog moet doen is het opmaken van de kapsalon. Begin met de zoete aardappelfrietjes, daar bovenop de kippendijen met paprika en ui. De ijsbergsla komt daar bovenop. En natuurlijk hoort daar een heerlijke klodder knoflooksaus op!

Voor de knoflooksaus 2 teentjes knoflook 150 ml magere kwark 1 el honing bieslook peterselie peper en zout Maak een makkelijke en gezonde knoflooksaus door de teentjes knoflook te persen en deze door de magere kwark te doen. Breng het op smaak met de honing, peterselie, bieslook, peper en zout en je knoflooksaus is binnen 2 minuten ready to eat! Als je de saus te dik vindt, dan kan je hem aanlengen met wat water.

Geniet ervan!


Recente berichten
Archief