September 11, 2017

February 3, 2017

January 20, 2017

Please reload

Recente berichten

Lekkere quesadilla met guacemole

January 6, 2017

Een quesadilla is niets anders dan twee tortilla’s op elkaar met gesmolten kaas ertussen. Bijna net zo makkelijk te maken als een boterham met kaas! En prima voor het hele gezin!


Ingrediënten (1 persoon)
2 volkoren tortilla´s (whole wheat)
½ rode paprika
1 el mais
1 el kidney bonen
2 el creme fraiche
½ rode ui
20 g kaas 30+
zwarte peper
 

Voor de guacamole:
1 rijpe avocado
½ rode ui
½ tomaat
1 teentje knoflook
peper en zout

 

 

 

Zo maak je het
De guacamole kan je het best als eerste maken, dan is dit alvast klaar.
Snij de avocado tot op de pit overlangs doormidden. Met een draaiende beweging haal je de twee helften van elkaar af. Met een scherp mes in de pit draai je de pit los. Met een grote lepel maak je de schil los van het vruchtvlees los.

Het vruchtvlees prak je met een vork fijn. Snij de ui, de knoflook en de tomaat in kleine stukjes en roer dit door de avocado. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.

Tip: een geprakte avocado met alleen peper en zout is al lekker! Laat gerust de overige ingrediënten weg als je daar zin in heb.



Nu de quesadilla’s:
Bestrijk een tortilla met een eetlepel crème fraîche en bestrooi met 10 g geraspte kaas.
Verdeel alle groente over de tortilla en betrooi als laatste met het rest van de kaas.

Bestrijk de andere tortilla met een eetlepel crème fraîche en leg deze er bovenop.

Verwarm een pan en leg je tortilla’s hier voorzichtig in. Verwarm de tortilla’s ongeveer 2 minuten en keer hierna voorzichtig om. Met een groot bord gaat dit heel makkelijk.

Verwarm tenslotte de andere kant ook voor 2 minuten.
 

Eet smakelijk!
 

Please reload

Please reload

Archief

© 2020 by FOODCOACHLISETTE.NL