Salade met tonijn, avocado en quinoa

Juist in deze drukke feestmaand is het goed om tussendoor licht te lunchen met een salade vol met goede voedingsstoffen en eiwitten.

Ingrediënten (2 personen) 1 blikje tonijn op water 1 rode paprika een rode ui 1 avocado 20 cherrytomaatjes 100 g quinoa met linzen (Zonnatura) veldsla Voor de dressing: extra vergine olijfolie citroensap van een halve citroen zwarte peper en zeezout Zo maak je het Halveer de cherrytomaatjes, snij de rode ui en de paprika in stukjes.

Snij de avocado tot op de pit overlangs doormidden. Met een draaiende beweging haal je de twee helften van elkaar af. Met een scherp mes in de pit draai je de pit los. Met een grote lepel maak je de schil los van het vruchtvlees los, waarna je de avocado in stukjes kunt snijden.

Leg de veldsla op je bord en meng hierover de avocado, de cherrytomaten, de rode ui en de paprika. Verwarmde quinoa met de linzen volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel deze over de salade. Haal de tonijn uit het blikje, laat deze uitlekken en roer de tonijn los met een vork. Verdeel de tonijn over de salade.

Een dressing van olijfolie, citroensap, zwarte peper en wat zeezout maken de salade helemaal af. Eet smakelijk!


Recente berichten
Archief