September 11, 2017

February 3, 2017

January 20, 2017

Please reload

Recente berichten

Salade met tonijn, avocado en quinoa

December 12, 2016

Juist in deze drukke feestmaand is het goed om tussendoor licht te lunchen met een salade vol met goede voedingsstoffen en eiwitten.

Ingrediënten (2 personen)
1 blikje tonijn op water
1 rode paprika
een rode ui
1 avocado
20 cherrytomaatjes
100 g quinoa met linzen (Zonnatura)
veldsla

Voor de dressing:
extra vergine olijfolie
citroensap van een halve citroen
zwarte peper en zeezout

Zo maak je het
Halveer de cherrytomaatjes, snij de rode ui en de paprika in stukjes.

 

 

Snij de avocado tot op de pit overlangs doormidden. Met een draaiende beweging haal je de twee helften van elkaar af. Met een scherp mes in de pit draai je de pit los. Met een grote lepel maak je de schil los van het vruchtvlees los, waarna je de avocado in stukjes kunt snijden.

 

Leg de veldsla op je bord en meng hierover de avocado, de cherrytomaten, de rode ui en de paprika.

Verwarmde quinoa met de linzen volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel deze over de salade.

Haal de tonijn uit het blikje, laat deze uitlekken en roer de tonijn los met een vork. Verdeel de tonijn over de salade.


Een dressing van olijfolie, citroensap, zwarte peper en wat zeezout maken de salade helemaal af. Eet smakelijk!
 

Please reload

Please reload

Archief

© 2020 by FOODCOACHLISETTE.NL