Stokbroodje met gegrilde kip & zelfgemaakte knoflooksaus

Vanavond had ik zin in een lekker gevuld pistoletje. Een snelle en gezonde hap, te maken in 15 minuten. Makkelijk met kipreepjes, wat ui en paprika erbij, beetje pittige kruiden en natuurlijk een dikke klodder knoflooksaus! Het liefst wil ik dan een gezonde variant, dus de knoflooksaus maakte ik daarom zelf. Deze knoflooksaus is supersnel te maken en is gelukkig een geliefd sausje bij mij thuis. Waarschijnlijk omdat ik er altijd een eetlepel honing aan toevoeg vinden zelfs de kids 'm heerlijk ;-). Helaas had ik geen sla in huis, dus heb ik een variant gemaakt met ui en paprika. Sla past natuurlijk wel heel goed bij dit broodje!

Ingrediënten 1 volkoren pistolet 150 g kipfilet 1 el olijfolie een halve ui paprika paprikapoeder chilipoeder pijnboompitten (15 g)

variant: ijsbergsla tomaatjes

Voor de knoflooksaus 2 teentjes knoflook 150 ml magere kwark 1 el honing bieslook peterselie peper en zout Zo maak je het Maak een makkelijke en gezonde knoflooksaus door de teentjes knoflook te persen en deze door de magere kwark te doen. Breng het op smaak met de honing, peterselie, bieslook, peper en zout en je knoflooksaus is binnen 2 minuten ready to eat! Als je de saus te dik vindt, dan kan je hem aanlengen met wat water. Snij de kipfilet in blokjes en marineer de kip met de olie, paprika- en chilipoeder, peper en zout en bak de kip gaar in een koekenpan. Snij de ui in halve ringen en de paprika in stukjes en bak deze kort mee met de kip.

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie totdat ze lichtbruin worden.

Beleg het brood met wat sla en schep daarna de kip met de paprika en de ui erop en bestrooi met een handje pijnboompitten. Maak het af met wat stukjes tomaat.

Als laatste mag die lekkere klodder knoflooksaus erover! Jammie!


Recente berichten
Archief