September 11, 2017

February 3, 2017

January 20, 2017

Please reload

Recente berichten

Kippensoep met winterpeen & prei

November 21, 2016

Brrr...wat is het vies weer hè?! Mensen om me heen lopen al de hele week te hoesten of zijn weer snip verkouden. Het ideale medicijn voor als je een koutje heb gevat: vers gemaakte kippensoep!

 

 

Ingrediënten
1,5 liter kippenbouillon

2 kippenbouten

1 el kokosolie
1 ui in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 winterpenen in plakjes
1 prei in ringen
peper en zout
 

Zo maak je het
Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui samen met de knoflook en de winterpeen.

 

Voeg de kippenbouten en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

 

Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Als de kip is afgekoeld kun je deze gaan plukken. Dit doe je door het vlees van het vel te ontdoen en het vlees los te trekken van het bot met een vork. De dunne stukjes kip doe je weer terug in de bouillon.

 

Voeg de prei toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Laat de soep nog 15 minuten zachtjes pruttelen.

 

Niet heel ingewikkeld, maar het kost wel wat tijd. Voordat je het weet, zit jij aan een heerlijke zelfgemaakte kom kippensoep!

 

Geniet ervan!

Please reload

Please reload

Archief

© 2020 by FOODCOACHLISETTE.NL