Broccoli-pastinaak puree met kippendijfilet & geroosterde cashewnoten

Een heerlijke stamppot voor de koudere en donkere dagen. Eenvoudig te maken en verrassend lekker!

Ingrediënten 250 g pastinaak 400 g broccoli 250 g kippendijfilet 1 el ghee 1 el olijfolie 1 el sojasaus 1 ui kurkuma kerriepoeder knoflook handje ongezouten cashewnoten peper en zout

Zo maak je het Snijd voor de puree de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes.

Doe de broccoli en de pastinaak in een pan met water en breng aan de kook. Kook de groenten in 8 minuten klaar.

Snijd ondertussen de ui in dunne, halve ringen en snijd de knoflook in plakjes.

Snij de kipfilet in reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 6 tot 8 minuten goudbruin. Voeg de kruiden en de sojasaus toe. Bak de knoflook en de uien mee tot deze zacht zijn.

Rooster de cashewnoten in een droge pan totdat deze bruin kleuren. Giet de gekookte groenten af en voeg de ghee en peper en zout naar smaak toe. Pureer het geheel met een staafmixer of met een pureestamper.

Verdeel de puree en de kippendijfilet met de ui en knoflook over de borden en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

Eet smakelijk!

#pastinaak #broccoli #puree #noten #recept #stamppot

Recente berichten
Archief