Zalmfilet met gegrilde groente

Dit recept is makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Het enige wat je hoeft te doen is groenten wassen, snijden en een beetje kruiden. De oven doet de rest! Je kunt de groenten gebruiken die je het lekkerste vindt, maar paprika en courgette doen het altijd goed. Ik koos ervoor om dit gerecht zonder pasta, rijst, aardappelen of quinoa te maken, maar je kunt hier natuurlijk wel voor kiezen. Mogelijkheden genoeg!

Ingrediënten 300 g zalmfilet 2 courgettes 3 paprika´s 2 rode uien olijfolie knoflook oregano

Zo maak je het Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Gegrilde groente Allereerst begin je met de groenten, want het duurt langer voordat deze klaar zijn dan de zalm. Was alle groenten en snij ze in grove stukken en leg ze op een ovenschaal met bakpapier. Pers 2 knoflooktenen en roer deze door de olijfolie. Voeg wat oregano, peper en zout toe. Giet de olie vervolgens over de groenten en hussel alles door elkaar. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven. Na 45 minuten haal je de schaal uit de oven en kun je genieten van je heerlijke gegrilde groenten. Succes verzekerd!

Gegrilde zalm Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk dun met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en eventueel met kruiden die je lekker vindt. Ik heb extra knoflook over de zalmfilets gedaan, gewoon omdat ik dat lekker vind! Verhit een grillpan en grill de zalmfilets in 6 minuten gaar. Keer na 4 minuten. Smullen maar!

#zalmfilet #courgette #gegrildegroente #gezond

Recente berichten
Archief