Italiaanse tomatensoep

Waarschijnlijk heb je na je drukke werkweek geen zin om urenlang in de keuken staan. Dan heb ik nu een perfect recept voor Italiaanse tomatensoep voor je! Super lekker en echt heel simpel om te maken.

Ingrediënten 2 eetlepels olijfolie een rode ui 2 tenen knoflook 2 kruidenbouillonblokjes een halve liter water 1 blik gepelde tomaten en 600 gram verse (gemengde) tomaten een courgette handjevol verse basilicum peper en zout Zo maak je het In de olie fruit je de rode ui en de knoflook enkele minuten. Was en snij de tomaten in stukken. Je kunt de soep uiteraard ook van 1 kg verse tomaten maken, maar ik heb hier een blik gepelde tomaten gebruikt. Als je meer tijd hebt, dan kan je de tomaten ook grillen door ze in een ovenschaal te leggen, bestrooid met olijfolie en zout en peper. Laat ze dan 15 minuten onder de grill staan. Je kunt deze stap achterwege laten, maar door het grillen komt er een lekkere zoete smaak vrij. Snij de courgette in stukken en doe deze samen met de tomaten en de kruidenbouillon in de pan. Voeg de basilicum toe en laat dit geheel zo’n 20 minuten zacht pruttelen. Peper en zout toevoegen. Tenslotte fijnmaken met de staafmixer. Lekker met een stokbroodje erbij! [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

#tomaten #soep #gezond #makkelijk

Recente berichten
Archief