Gevulde paprika´s

Ik ben dol op gerechten die ik van tevoren kan maken en ´s avonds alleen nog maar in de oven hoef te schuiven! Erg makkelijk, aangezien we om 18.00 uur weer de deur uit moeten om te gaan sporten. Gisteren werden het gevulde paprika´s met gehakt en groente. Lekker en simpel!

Ingrediënten 2 paprika´s 300 g mager rundergehakt 50 g magere spekblokjes 1 ui, gesnipperd 1 doosje champignons, klein gesneden 2 tomaten in stukjes 3 teentjes knoflook blikje tomatenpuree 2 tl oregano 1 tl paprikapoeder peper en zout kokosolie optie: geraspte kaas

Zo maak je het Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Verhit de kokosolie in een pan en bak de fijngesneden ui en knoflook aan tot de ui zacht is.

Voeg de champignons toe en laat deze even meebakken.

Voeg het gehakt toe, en rul het. Bak je spekblokjes mee.Meng de tomatenblokjes en de tomatenpuree erdoor samen met de oregano en paprikapoeder en voeg naar smaak peper en zout toe.

Snij het kapje van de paprika’s, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier bakjes hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal. Als de paprika niet rechtop kan blijven staan, snij dan aan de onderkant een dun plakje eraf. Eventueel kan je er geraspte kaas over strooien.

Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en bak de gevulde paprika’s in ongeveer 20 minuten zacht en gaar.

Enjoy!

#paprika #health #gehakt #gezond #recept

Recente berichten
Archief