September 11, 2017

February 3, 2017

January 20, 2017

Please reload

Recente berichten

Italiaanse tomatensoep

October 13, 2016

 

Waarschijnlijk heb je na je drukke werkweek geen zin om urenlang in de keuken staan. Dan heb ik nu een perfect recept voor Italiaanse tomatensoep voor je! Super lekker en echt heel simpel om te maken.
 

Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
een rode ui
2 tenen knoflook
2 kruidenbouillonblokjes
een halve liter water
1 blik gepelde tomaten en 600 gram verse (gemengde) tomaten
een courgette
handjevol verse basilicum
peper en zout

Zo maak je het
In de olie fruit je de rode ui en de knoflook enkele minuten.

Was en snij de tomaten in stukken. Je kunt de soep uiteraard ook van 1 kg verse tomaten maken, maar ik heb hier een blik gepelde tomaten gebruikt. Als je meer tijd hebt, dan kan je de tomaten ook grillen door ze in een ovenschaal te leggen, bestrooid met olijfolie en zout en peper. Laat ze dan 15 minuten onder de grill staan. Je kunt deze stap achterwege laten, maar door het grillen komt er een lekkere zoete smaak vrij.

Snij de courgette in stukken en doe deze samen met de tomaten en de kruidenbouillon in de pan. Voeg de basilicum toe en laat dit geheel zo’n 20 minuten zacht pruttelen. Peper en zout toevoegen. Tenslotte fijnmaken met de staafmixer.

Lekker met een stokbroodje erbij!

Please reload

Please reload

Archief

© 2020 by FOODCOACHLISETTE.NL