September 11, 2017

February 3, 2017

January 20, 2017

Please reload

Recente berichten

Gezond bananenbrood

October 10, 2016

 

Zin in een lekker, maar toch gezond tussendoortje?  

 

Maak dan eens mijn favoriete gezonde snack, bananenbrood. Makkelijk om te maken, het is gezond en zonder suiker. Bovendien heb je meteen voor de hele week een heerlijk tussendoortje.

 

De naam brood is eigenlijk best vreemd, aangezien de structuur meer op cake lijkt! De bananen en de dadels maken het lekker zoet, waardoor je helemaal geen suiker nodig hebt.

 

Ingrediënten voor 1 cake
3 rijpe bananen
3 eieren
100 g amandelmeel
50 g boekweitmeel
50 g dadels
1,5 theelepel bakpoeder
snuf zout
cranberries & noten naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries en de noten in de kom van de keukenmachine en meng dit tot een glad beslag (niet te lang). Dit kan natuurlijk ook in een kom met een staafmixer.

Vet een cakevorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm. Spatel de cranberries en de noten (eventueel kan je deze in stukjes hakken) erdoor.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven. Check of je bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden te prikken. Is deze schoon als je hem eruit haalt? Dan is je cake klaar!
Laat afkoelen op een rooster en snijd vervolgens in plakken.

Super lekker!
 

*Tips:
- Luchtdicht verpakt of verpakt in aluminiumfolie kan je het ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.
- Je kunt het bananenbrood ook goed invriezen. Bewaar de plakjes apart in huishoudfolie. Bovendien eet je hem dan ook niet meteen helemaal op! 
- Ik heb amandelmeel en boekweitmeel genomen, maar je kunt ook alleen amandelmeel nemen of juist een deel vervangen door quinoameel of havermeel. Het bananenbrood wordt hier iets steviger van.
 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Archief

© 2020 by FOODCOACHLISETTE.NL